44. Petrecerea în grădină

Emma Stănescu | 49 de lucruri | 31 Aug 2011

De ce ne-a plăcut atât de mult nunta noastră home-made? În primul rând, pentru că a fost… în grădină! Iarba proaspăt tunsă, flori colorate, pomi diverși, struguri în vie, iederă pe casă, alei de lemn și de piatră, ce ți-ai putea dori mai mult? Poate doar un câine mare, alb și prietenos, cum e Zara, care să stea cuminte în cușcă.

Când am decis să facem nunta în curte, știam doar foarte vag ce presupune asta. A trebuit să căutăm mese și scaune, fețe de masă, corturi, tacâmuri, pahare, umbrele și restul detaliilor la care nici nu te gândești când alegi un restaurant. Dar, când ești la tine acasă, între prieteni, vecini și neamuri, toate se rezolvă rând pe rând, de la sine: vecinii aduc o masă, câțiva prieteni de familie îți asigură 80 de scaune de conferință și mesele rotunde pe care le ajustezi, scoți covorul din casă când vrei să acoperi betonul de sub cort, ceri împrumut niște umbrele care ți-au plăcut pe o terasă, un prieten știe pe cineva care știe pe cineva care-ți împrumută câteva încălzitoare pentru exterior. În plus, când se lasă seara scoți rapid câteva pături, când cade curentul aprinzi câteva lumânări, când nu te mai țin tocurile, te prăbușești în prima pereche de balerini…

Când tragi linia, e destul de complicat să-ți organizezi „singur” nunta, dar bucuria de a transforma această petrecere într-un eveniment în aer liber „în familie”, privat, la tine acasă şi în grădină, nu poate fi comparat cu nimic. E mult, mult mai personal.


.

Un comentariu la 44. Petrecerea în grădină

  1. Pingback: 47. Un buchet de mulțumiri | Emma şi Bogdan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook