5. Profesorul și fermecarea flautului

Emma Stănescu | 49 de lucruri | 7 Oct 2010

Prima oră de flaut am luat-o în clasa a II-a, la Școala de Muzică de pe strada Horea. Am avut pentru un timp scurt pe o profesoară tinerică pe care am urât-o pentru că venea la oră când în trening, când în fustă neagră, și care deși mă ținea peste program, nu mă lăsa să-mi sun bunicii să-i anunț că întârziu. Apoi am avut o profesoară bătrână care iubea pisicile. Avea acasa cam 12 mâțe și câțiva căței. Într-un an de Crăciun mi-a dăruit o casetă audio cu colinzi cântate (mieunate) de pisici. Mă „tortura”/împungea cu vârful unei forfecuțe de pieliță să se asigure că prind flautul în poziția corectă. Dânsa mi-a fost profesoară patru ani și am învățat multe de la ea, apoi s-a îmbolnăvit, și ca suplinitor temporar a venit domnul Pardău.

Dintr-o dată am început să merg cu mult mai multă plăcere la orele de flaut. Primeam partituri care îmi plăceau, iar domnul Pardău aducea din când în când bucăți pentru două flaute. Când profesoara mea s-a întors din concediul medical, am cerut transferul în clasa domnului Pardău. Îmi plăceau orele cu el pentru că adesea cântam împreună piese la două flaute. În plus, domnul profesor cânta și la nai și la saxofon. Dacă îl rugam să îmi cânte ceva la nai, îmi spunea că avem de lucrat pe piesele mele, așa că am început să „întârziu” la ore. În timp ce mă aștepta, cânta, și eu îl ascultam de afară, lipită de ușă, sau îl spionam prin gaura cheii.

Au trecut peste nouă ani de când am absolvit Școala de Muzică, dar domnul Pardău e neschimbat. Am fost foarte fericită că a onorat invitația mea de a cânta ceva, orice, la nuntă, împreună cu bunul nostru prieten Andrei.


„Află despre profesorul de flaut, aici:
http://emocan.bstanescu.com/profesorul-si-fermecarea-flautului”

From Emma şi Bogdan – Profesorul şi fermecarea flautului, posted by Bogdan Adrian Stănescu on 10/07/2010 (4 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher


Un comentariu la 5. Profesorul și fermecarea flautului

  1. Pingback: 23. Jazz live cu Cotton Blue | Emma şi Bogdan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook