19. Caricaturile de la Mircea

Bogdan Stănescu | 49 de lucruri | 28 Oct 2010

Pe: designerul, ilustratorul, artistul, dar mai presus de toate omulMircea Drăgoi l-am îndrăgit de cum l-am văzut. Îl cunoşteam doar de o săptămână la locul de muncă şi aveam deja senzaţia că parcă crescusem împreună şi ne ştim de când lumea şi Pământul. Neastâmpărul lui creativ m-a fascinat de atunci încoace, iar faptul că mustea de talent şi creativitate m-a motivat de multe ori să-mi folosesc imaginaţia şi să o transpun în fapte…

Fiindcă lui Mircea îi plac provocările, prietenii nu se feresc să îi planteze câte o sămânţă în gând sau în suflet pe care de cele mai multe ori Mircea o materializează într-o formă sau alta, dar de fiecare dată minunată. Tocmai de aceea l-am rugat să ne deseneze pe noi (viitorii miri) caricaturizaţi. Urma să tipărim desenele în mărime naturală şi să le lipim pe două panouri mari, pentru deliciul invitaţilor. Deşi presat de timp, şi-a asumat întreaga tărăşenie şi-a făcut o treabă „ca la carte”: a făcut desenele, le-a tipărit, a cumpărat placaje din lemn imense pe care din lipsă de spaţiu în maşină le-a cărat jumătate din oraş deasupra capului, a traforat, lipit, construit suporturi pentru manechine şi le-a transportat cu greu o sută de kilometri până la nuntă.

Efectul a fost scontat: nuntaşii s-au distrat de minune de caricaturile care i-au întâmpinat în locul nostru înainte să ajungem noi de la biserică la petrecere. Apoi şi-au făcut poze cu cele două manechine în diverse ipostaze, împopoţănându-„ne” cu tot felul de haine şi accesorii. Vom scrie mai multe despre asta mai târziu, în episodul „Cabina foto”. După nuntă, David, fratele mai mic al Emmei a insistat să îi lăsăm cele două manechine, pentru ca atunci când îi va duce dorul surorii, să ne poată vedea măcar desenaţi.

PS: Acum trei ani l-am provocat pe Mircea la un duel grafic şi drept urmare am început să ne batem pe LineFight.com, dar din păcate ne lăsăm prea uşor învinşi de un al treilea inamic: timpul. Am mai scris pe această temă aici, dar pe această cale, reînnoiesc public chemarea la replică. – Mircea, s-a terminat bătălia?!

Animaţie (se încarcă)

Mircea: autoportret cu manechine (animaţie)


„Mai multe despre caricaturi, şi o mică animaţie cu Mircea aici: http://emocan.bstanescu.com/caricaturile-de-la-mircea”

From Emma şi Bogdan – Caricaturile de la Mircea, posted by Bogdan Adrian Stănescu on 10/28/2010 (11 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook