37. „În dulcele stil clasic”: telegrama

Emma Stănescu | 49 de lucruri | 12 Apr 2011

București. Doamna Rodica Marinescu, talentată pictoriță și un on extrem de delicat, a dorit sa ne transmită o urare de „casă nouă”, și a făcut-o în cel mai original și mai neașteptat mod: nu prin e-mail, nici prin telefon, sms, facebook sau fax, nici măcar printr-o scrisoare sau printr-o felicitate. Maestra ne-a trimis… o telegramă. Pentru câteva minute ne-am simțit ca personajele lui Caragiale: uimite, puțin confuze dar foarte distrate.

Doamna Marinescu este una dintre cele mai valoroase pictorițe contemporane, o adevărată comoară care păstreză tot ceea ce „școala veche de pictură” a pierdut odată cu arta postmodernă. Prietenia ei cu familia Mocan a debutat în urmă cu mulți ani, odată cu prima întâlnire în Constanța, la „vila” Uniunii Artiștilor Plastici. Între ea și părinții mei s-a născut o corespondență (scrisori scrise în pix, pe hârtie) mult prețuită de ambele părți, și cu multă generozitate dânsa m-a ținut în căminul ei în vremea studenției când hoinăream pe la Festivalul Național de Teatru.

Doamna Marinescu ne-a făcut o surpriză imensă odată cu telegrama semnată zglobiu, Urs Panda.

Felicitări totale, admiraţie maximă, cale în lumină pentru Emma şi soţul cu ceilalţi cinci gingaşi şi vajnici magnifici Mocan. Rodica Urs Panda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook