24. Borcanele cu lumânări

Emma Stănescu | 49 de lucruri | 17 Noi 2010

Lumânările.

Deși nu e tocmai lucrul cu care să începi pregătirile de nuntă (mai ales atunci când nu ai mese, scaune, umbrele sau mâncare), eu am știut de la început ce fel de lumânări caut pentru petrecerea noastră „în grădină”. A ști ce vrei e un lucru important, a nu găsi ceea ce cauți e descurajant, iar a găsi exact ce îți dorești la o săptămână după nuntă e … dezolant.

Borcanele.

Am început să strângem borcane goale de gem, zacuscă, miere sau murături de prin luna mai-iunie. Când am ajuns pe la 100 și ceva de bucăți, ne-am oprit. Apoi într-o zi am deschis dulapul unde le țineam, și toate, în mod misterios, dispăruseră. Mătușa căuta borcane de pus pe iarnă și mama i le-a dat cu bucurie pe toate, grămadă. Le-am recuperat însă iute, cu promisiunea că le vom înapoia după eveniment.

Pentru lumânările tip „pastilă”, borcane erau suficiente. Dar pentru lumânările masive, dorite dar negăsite, am împrumutat de la Elena câteva globuri de sticlă pe care le-am și atârnat în corturi, sau le-am așezat primprejurul casei.

Borcanele cu lumânări.

Pentru globurile Elenei am cumpărat câteva lumânări „trase” în plastic roșu. Exact. Acelea pentru cimitir. Planul era să le scoatem din ambalajul de plastic și să obținem o lumânare frumoasă, albă, înaltă, dar am omis faptul că aceste lumânări sunt din parafină și curg „peste tot”. Angela a salvat situația cu câteva din lumânările ei pe care ni le-a dat cu drag.

Teddy, Ligia și Iulia (sora Ligiei) au pus nisip în borcane și lumânări pe nisip, au prins borcanele cu sârmă și în fine, le-au agățat în curte pe garduri, prin pomi sau de umbrele. Și Doro a pus câteva lumânări în cănile decorative de ceai, acoperite cu mușchi de pădure.

Iar atmosfera creată odată cu lăsarea serii și aprinderea lumânărilor a fost atât de feerică încât nici n-a fost nevoie de alte lumini exterioare. Lumânările mărunte și multe au construit un incredibil candelabru de lumină.


„http://emocan.bstanescu.com/24-borcanele-cu-lumanari”

From Emma şi Bogdan – Borcanele cu lumânări, posted by Bogdan Adrian Stănescu on 11/17/2010 (7 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook