25. Socata și băuturile de casă se servesc în casă.

Emma Stănescu | 49 de lucruri | 24 Noi 2010

Multe lucruri minunate încep de la o glumă luată în serios. Așa a pornit și ideea noastră de a servi la nuntă băuturi făcute în casă. Am comandat limonada și sangria celor care s-au ocupat de catering și de servire, dar am propus invitaților noștri și siropuri făcute de mama lui Bogdan, afinata construită de tata, și socata făcută din soc cules de noi de prin vecini.

Defapt primele flori de soc le-am cules în luna iunie, de peste gardul liceului Șincai, cu 15 minute înainte de cununia civilă (4 iunie). Am așezat buchețelele de soc într-o formă coerentă, le-am asezonat cu câteva fire de flori mov de ceapă, și cu acest buchet în mână și cu Bogdan de cealaltă, am fugit spre Primărie să semnăm în fața statului Român dragostea noastră.

În săptămâna următoare am cules tot socul de pe strada Colinei, să tot fi fost două sacoșe pline. Cu grijă am întins ziarele culese de la Tiff în subsolul firmei Lateral și am presărat bucată cu bucată florile de soc. Peste câteva săptămâni, plantele erau fie maro-uscate, fie maro-putrede. Mult prea târziu pentru a considera fierberea florilor într-un „sirop de soc”, am decis să-l căutăm în comerț. Adio „socată de casă” ne-am zis, când am găsit un sirop 100% natural. Dar gustul lui palid ne-a făcut să ne întoarcem la socul nostru. Am ales florile bune de cele rele și l-am rugat pe tata să proceseze socata (lucru greu într-o săptămână în care plouă fără încetare). Și Bocănicii (unchiu’ și mătușa din vecini) au fost pe fază, ca întotdeauna, și au uscat și ei soc pentru nuntă: frumos, auriu, sănătos.

Povestea „socatei de casă” a avut un final fericit. Am servit-o cu mândrie la nuntă împreună cu celelalte băuturi „de casă”, în casă, pe masa din bucătărie care e sufletul casei.


„http://emocan.bstanescu.com/bauturi-de-casa”

From Emma şi Bogdan – Băuturile de casă, posted by Bogdan Adrian Stănescu on 11/23/2010 (6 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook