29. Domnul Țucudean: catering împărătesc

Emma Stănescu | 49 de lucruri | 28 Dec 2010

Pe familia Țucudean o cunosc de cel puțin 17 ani. Tudor mi-a fost coleg de bancă până în clasa a VIII-a, iar Roxana a fost colega de clasă cu fratele meu tot atâția ani. Părinții noștri se știu de și mai mulți ani, de când au fost vecini într-un bloc din capătul cartierului Grigorescu. Anii au trecut și prietenia dintre ei s-a exprimat uneori sporadic, alteori mai consistent.

În urmă cu câțiva ani domnul Țucudean și-a deschis propria lui firmă de catering, și a devenit „exact ce ne lipsea”, nouă Mocanilor. Când tata avea câte o întâlnire cu artiștii sau un vernisaj, imediat îl suna pe „Țucudean”. Când mama avea oaspeți mai mulți sau mai de seamă, îl suna direct pe „Țucudean” știind că „va rupe gura târgului”*. Când vorbeam cu Bogdan unde să facem nunta și analizam posibilitatea de a o organiza acasă, primul care a intrat în ecuație a fost „domnul Țucudean”. De fapt, dacă dânsul nu ar fi fost disponibil, nu cred că am fi căutat altă firmă de catering – ci poate am fi mutat petrecerea altundeva.

Trei lucruri ne-am dorit când am discutat chestiunea meniului: să nu fie patru-cinci serviri ci mai bine mai puține și mai alese, mâncarea să se servească în stil bufet suedez, și mai ales să nu fie risipă de bucate**. În rest, i-am dat mână liberă domnului Țucudean, și bine am făcut.

Dânsul e un om extraordinar de calm, de un optimism molipsitor. Un om pe care te poți baza, și care aduce mereu ceva nou și creativ în meniurile lui. Când ne-a trimis denumirile preparatelor, am rămas muți, salivând în fața listei: tartină cu somon, terină de vițel cu nuci și spanac, prosciutto e melone, frigărui caprese, trei specialități de salate, gujon de pește cu sos meuniere și în fine, duet de porc, pulpe de pui umplute, ceafă la grătar lângă cartofii cu rozmarin, orezul sârbesc, vinetele umplute, și multe alte minuni.

Domnul Țucudean și-a adus și echipa de ospătari și s-a ocupat de servire, debarasare, barul de băuturi, aprovizionare etc. Am avut și un „șef de sală” (/curte) care, cu mănușile lui albe, zâmbetul plin de seninătate, dichisul și atenția pentru detalii, ne-a făcut să ne simțim ca la o petrecere regală unde culmea, noi eram invitați, nu gazde.

Firma*** domnului Țucudean nu are nevoie de reclamă, ea se recomandă singură! Pentru noi el rămâne domnu’ Țucudean, prietenul nostru de familie, om de mare încredere și rafinament, fără de care nunta noastră nu ar fi avut niciun gust.* Eu și Paul (fratele mai mic, dar mai mare) ziceam că „Țucudean” e pe speed dial în familia Mocan.
** Bunicul meu zicea „mai bine mațe crăpate decât bucate aruncate”.
*** Pentru informații de contact, contactați-ne!


„http://emocan.bstanescu.com/tucudean-catering-imparatesc”

From Emma şi Bogdan – Catering, posted by Bogdan Adrian Stănescu on 12/28/2010 (8 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook