28. Pana de curent

Bogdan Stănescu | 49 de lucruri | 20 Dec 2010

Îngrijoraţi de perspectiva unei adunări de nuntaşi zgribuliţi şi dornici să plece mai repede la căldura de acasă, ne-am înarmat din timp cu tot ce am putut. Am început cu avertizările (repetate deja ca poezie când înmânam invitaţiile): „o să fie septembrie / s-ar putea să fie frig / să vă-mbrăcaţi bine / ş.a.m.d”. Prietenul Radu Lupaş, ne-a ajutat aducând în tranşee trei încălzitoare pe butelii de gaz, de tip ciupercă. Apoi am trecut la artileria grea: două tunuri de aer cald electrice. Eram acoperiţi.

Din fericire n-a fost aşa de frig pe cât ne-am temut, ciupercile încălzitoare au fost de ajuns în timpul zilei. Dar în toiul nunţii, când s-a făcut seară am fost nevoiţi să dăm drumul la un tun de aer, apoi la celălalt. Însă n-a ţinut. Nici căldura, nici instalaţia electrică: consumul total de curent era prea mare aşa că panoul electric a cedat. Muzica a tăcut, luminile s-au stins.

Unii dintre nuntaşi au crezut că e momentul tortului. Alţii au crezut că era un moment pregătit aprinderii lumânărilor. Iar alţii nici n-au observat. Deşi nu l-am pregătit noi, a fost un moment feeric, fiindcă aprinzând lumânări pentru a ne desluşi, s-a creat un moment intim şi plăcut. Oamenii s-au apropiat de sursele de lumină şi căldură, şi nunta a continuat natural, ca şi cum (şi pentru că) nimic neprevăzut nu s-a întâmplat.


„http://emocan.bstanescu.com/pana-de-curent”

From Emma şi Bogdan – Pana de curent, posted by Bogdan Adrian Stănescu on 12/20/2010 (9 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook