33. Orhideea de la Orha

Emma Stănescu | 49 de lucruri | 15 Feb 2011

Curtea casei era pustie, deși nunta era în toi. La mese nu mai sătea nimeni, scaunele erau goale și nici un muzician nu mai era pe scena pe care cântase, doar câteva minute mai devreme, trupa Cotton Blue. Mesele cu mâncare erau încă pline, dar ospătarii erau plecați. Plecați erau și mirii împreună cu toți invitații: veselia se mutase în curtea exterioară unde tocmai se termina sesiunea „fotografie de grup„.

Mulțimea se spărgea în toate direcțiile când de noi s-a apropiat tatăl meu cu cu un domn care cu o mână mi-a întins o foaie și mi-a zis:”– Semnați aici, vă rog” și cu cealaltă mi-a înmânat o superbă orhidee albă. Pe ea, un bilețel semnat fam. Orha.

Familia Orha e Sanda și Florin, prietenii părinților mei de când… mă știu. Sanda și mama au fost colege și prietene încă din facultate, dar imediat după revoluție, Sanda împreună cu Florin și cele două fete au plecat în Elveția. I-am întâlnit sporadic, în scurtele lor vizite în România, până în 2008 când am petrecut trei luni în cocheta lor țară. Familia Orha m-a primit cu multă căldură și prietenie, de câte ori m-au invitat la ei. M-au plimbat, m-au hrănit cu mâncare românească, mi-au procurat bilete gratuite de tren să pot călători în voie, dar m-au și provocat la discuții despre tradiție, cultură și credință. Cât despre Anna și Antonia, am descoperit cu bucurie creativitatea, non-conformismul, bunăvoința și noblețea lor sufletească, în fiecare din încercările lor de a mă face, pur și simplu, să mă simt bine.

Familia Orha nu a putut veni la nunta noastră pentru că Anna s-a căsătorit la o săptămână după nunta noastră. Dar ne-au trimis împreună cu gândul lor cel bun și frumoasa orhidee albă care arăta atât de delicios încât ne-a venit să o mâncăm. Acum ne înseninează casa și ne amintește de prietenia lor.

Mulțumim Orhilor pentru Orhidee!


From Emma şi Bogdan – Orhideea, posted by Bogdan Adrian Stănescu on 2/09/2011 (5 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher


2 Comentarii la 33. Orhideea de la Orha

  1. Sanda a spus:

    Cu toata placerea! Sa va fie viata mai frumoasa ca floarea aceasta! Va multumim ca prin blogul acesta ne faceti sa traim nunta voastra parca am fi fost acolo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook